Trött tisdag.

Kom precis hem från valpkursen, som gick både bra och dåligt. Låt oss säga att vi fick träna en hel del på inkallning... hrm... Men det gick i alla fall bra i övrigt, även om Franklin varit full i spring hela dagen. Han kan om han vill. Men vi hade en övning där vi skulle leka med leksak, sätta hunden ner och sedan skulle han vänta medan vi kastar in leksaken i högt gräs. Då ska han nosa sig fram till leksaken. Problemet är att jag uppfattar att han har lite dåligt luktsinne, munnen kommer liksom före nosen! Det är ofta jag gömmer saker hemma, men han har jättesvårt att nosa sig fram. Verkligen någonting att öva på! När han väl fick tag i leksaken så drog han ganska snabbt dock...

Kerstin var hit en sväng och hälsade på, vilket var väldigt trevligt! Franklin blev minst sagt överlycklig, till och med så att han började skälla vilket han inte brukar.

Puh... Nu är jag helt slut och det är Frank också. Ojojoj. Nu har vi en gång kvar på valpkursen, så får vi se om det blir vardagslydnad i Norberg sen framöver. I helgen går flytten...


En månad gammal bild.


Söndag.

Nu var det längesen jag skrev! Men när man har kommit in i "hundvardagen" så händer det inte så mycket spännande, utan allting bara flyter på.
   Idag var vi på valpkurs och Kerstin kom och kollade på. Frank skötte sig hyffsat, men det är så mycket sprall i de där benen! Någonting vi verkligen måste öva på är att han ska lugna ner sig och bli passiv. Han går så väldigt upp i varv bara han Ser en annan hund (eller människa för den delen) så hädanefter blir det hård träning på möte och miljö.
   Hemma har vi inte tränat på så mycket de senaste veckorna. Det är mest kontaktövningar och "Matte och Husse". Vi trissar upp honom lite och så skickar vi honom mellan oss genom att säga "Var är matte/husse?". Han tycker det är jätteroligt och han förstår precis vilka vi är nu.
   Nu är vi söndagströtta här hemma och väntar på att maten ska bli färdig. Vi har två valpträffar kvar, sedan blir det nog förhoppningsvis lite vardagslydnad i Norberg sen, kanske till våren.

Förresten kan ni ju kika in på http://evlo.blogg.se där jag lägger upp mina teckningar och tavlor!

Kram
Evelina

Tänder och mat.

Det är inte lätt att vara valp och heta Franklin just nu. Han tappar tänder för fullt och har blivit av med sina översta huggtänder. Självklart samtidigt som jag håller på att byta foder... Så han öter inte så mycket just nu, man märkar att han tycker att det är lite obehagligt. Men det gick lite bättre när jag blötte fodret.
  Annars så är allt lugnt och bra. Han har sprungit runt här på morgonen och jagat en plastskål så nu har han landat i soffan, helt slut. På söndag är det valpkurs och då ska vi spåra! Det ska bli hur roligt som helst.


RSS 2.0