Franklin.

Tänk va? På fredag blir alla ädelstenarna 16 veckor. Grattis allihop!

Hur är det här hemma nu då? Precis som vanligt och väldigt skönt är det. Franklin har äntligen börjat äta vanlig mat igen och slukar den med glädje. Vi har börjat ta lite längre promenader så att man kan träna både miljö och möte. Idag, runt lunch, när vi var ut så övade vi på att gå på rätt sida om matte. Det gick jättebra och han fick mycket godis. Han började verkligen fatta att om man håller sig till vänster och inte drar, så blir man belönad. Dessutom blev det lite mötesträning som vi fick lära oss på valpkursen igår. Distahera valpen med godis helt enkelt!
  På valpkursen får man lära sig så mycket bra saker och jag är glad att vi går dit. Bland annat hade vi förbudsträning igår. Instruktören ställde fram en tallrik med korv och blodpudding på gräset, sen fick vi en och en gå förbi tallriken med våra hundar. Precis när hunden är på väg att dyka ner så ska man ryta "NEJ!" och dra hårt i kopplet. Efter det så ska man lösa upp situationen och berömma ordentligt. Det funkade riktigt bra! För alla hundarna tvekade sedan att gå för nära tallriken. När de varit så duktiga så skulle de sitta och vänta för att sedan få en godisbit från tallriken. Löser man bara upp situationen ordentligt så blir det ingen konstig stämning alls! Kanon.

Sju tänder, vad jag har sett, har Frank tappat nu. Alla lossnade förra veckan, så det var nog därför han var sjuk i magen. Tur att det inte var någonting värre!

Nu ska jag återgå till mina "pluggerier". Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0